| Ananászkehely receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2 doboz konzerv darabolt ananász, 1 rúd vanília, 5 dkg cukor, 6 cl tokaji aszú, 2 üveg száraz fehérbor (2 x 7 dl), 1 üveg száraz pezsgő, néhány mentalevél Elkészítés: Az ananászt leszűrjük, lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, az ananászlevet a cukorral, a vaníliarúddal sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni, és kidobjuk a vaníliarudat. Az ananászdarabokat, a tokaji aszút és a szirupot összekeverjük egy nagy bólés tálban. Legalább 4-5 órára behűtjük, a borral és a pezsgővel együtt. Röviddel tálalás előtt a gyümölcsökre öntjük a bort és a pezsgőt, néhány mentalevelet dobunk bele, és kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |