| Almás savanyú káposzta sült oldalassal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg füstölt oldalas, 5 cl napraforgó olaj, 60 dkg savanyú káposzta, 4 db zöld alma, 1 db kápia paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 liter zöldségleves (jó erőleves kockából is), só, őrölt bors. Elkészítés: Kiolajozott tepsiben szétterítjük a savanyú káposzta felét, rárakjuk a cikkekre vágott, zöld almákat, a kisebb darabokra vágott oldalast, és betakarjuk a maradék káposztával. A tetejét megszórjuk vékonyan felszeletelt kápia paprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel, őrölt borssal és kevés sóval. Aláöntjük a zöldséglevest, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a tetejét megpirítjuk. Tálaláskor hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |