Tutireceptek.hu fejléc

Almás-sárgarépás csirkemell rizibizivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 2 db filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 2 db nagyobb alma
- 1 dl félszáraz rozé bor
- só
- borsikafű
- olaj
- 20 dkg fehér szemű rizs
- 20 dkg zsenge zöldborsó
- vaj
- petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom, a sárgarépát felkarikázom (ha vastagabb, előtte hosszában félbevágom), az almát megpucolom, magházát eltávolítom és felkockázom. Teflon serpenyőben, kevés olajon összepirítom a felkockázott csirkemellet és a sárgarépát, sózom, borsikafűvel ízesítem, felöntöm a borral, rövid lében párolom. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadom az almát. Sós vízben megfőzöm a rizst, amikor félpuha, belekeverem a zöldborsót, fedő alatt készre párolom, belekeverem a vajat.
A csirkeragu mellé petrezselyemmel díszítve tálalom a rizibizit


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi csirkemell » Fincsi csirkemell » Csirkemell Edit módra » Csirkemell palacsinta
» Sajtos csirkemell U1 » Gyömbéres csirkemell » Sajtos csirkemell gombával » Thai zöldséges-csirkemell
» Csirkemellfilé sonkában » Serpenyős-babos csirkemell » Banános-baconos csirkemell » Sárgarépás csirkemell
» Debreceni csirkemell » Natúr sült csirkemell » Ördögi csirkemell » Sajtban sült csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.