| Almás-sárgarépás csirkemell rizibizivel receptEgytálételek Hozzávalók: - 2 db filézett csirkemell - 2 szál sárgarépa - 2 db nagyobb alma - 1 dl félszáraz rozé bor - só - borsikafű - olaj - 20 dkg fehér szemű rizs - 20 dkg zsenge zöldborsó - vaj - petrezselyemzöld Elkészítés: A csirkemellet felkockázom, a sárgarépát felkarikázom (ha vastagabb, előtte hosszában félbevágom), az almát megpucolom, magházát eltávolítom és felkockázom. Teflon serpenyőben, kevés olajon összepirítom a felkockázott csirkemellet és a sárgarépát, sózom, borsikafűvel ízesítem, felöntöm a borral, rövid lében párolom. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadom az almát. Sós vízben megfőzöm a rizst, amikor félpuha, belekeverem a zöldborsót, fedő alatt készre párolom, belekeverem a vajat. A csirkeragu mellé petrezselyemmel díszítve tálalom a rizibizit A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |