| Almás rétes, ropogós csúcsokkal. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs réteslap 10 dkg vaj a kenéshez 3dkg arany mazsola, 2 dkg búzacsíra 80 dkg alma édesítő,(szorbit) vagy cukor izlés szerint 2 dkg mandula kevés fahéj 1 db citrom Elkészítés: A kivajazott tepsit kibélelem 3-4 vajazott rétes lappal(a tepsi peremét is).A vékonyra legyalult almaszeleteket fahéjas cukorral, egy egész citrom levével , aranymazsolával összekeverem. A lapokat megszórom szárított búzacsirával (fölszívja az alma levét, és egészséges is) elsimítom rajta az almát, tetejét is megszórom búzacsírával, 2 vajazott lap kerül még rá. Ezt vastagabb hústűvel megszurkálom, (hogy az alma gőze eltávozzon) a többi lapokból négyzeteket vágtam (9 darabot egyből) Közepénél csúcsosra fogtam és a tészta tetejére, egyenként ráhelyeztem. Olvasztott vajjal belocsoltam, szeletelt mandulát szórtam a tetejére. Gyönyörű ropogós pirosra sült. Forró sütő kell hozzá. Tetejére porcukor kerülhet. Ezt a receptet, szorbitot használva a cukor helyett, diétásak is fogyaszthatják. Tanácsok: FOTÓK a naplómba. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |