| Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 12 dkg eritrit (vagy bármilyen nyírfacukor) 14 dkg darált dió 2 evőkanál kókuszliszt 3 dl sűrű cukormentes almapüré 1 púpos teáskanál fahéj egész diószemek mazsola Elkészítés: Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felverjük 6 dkg nyírfacukorral. A fehérjét közepesen lágy habbá verjük a maradék nyírfacukorral. 2 kanál fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd összekeverjük. Nem kell nagyon, csak márványosra. Ehhez hozzáadjuk a darált diót és a kókuszlisztet. Összedolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, megpároljuk. Ízlés szerint nyírfacukrot és fahéjat keverünk bele. Fontos, hogy sűrű legyen, és na tocsogjon a gyümölcslében, mert elázik a tészta. Én egy lényerő fazékban ivólevet csináltam, és a visszamaradt sűrű gyümölcspürét használtam fel erre. Egy 20*30 cm-es magas falú tepsit kibélelünk papírral. Beleöntjük a krém felét. Az almát habzsákba töltjük, és vékony csövön kinyomva a hab tetejére nyomjuk (kb. fél cm-es csőre lesz szükség, nem kell vastagon). Kenni nem lehet, mert túl lágy a hab. A maradék habbal beterítjük. Megszórjuk egész dióval, mazsolával és darált dióval. Tanácsok: A tetején lévő mazsola nem süllyedt be, és ropogósra sült. Paleo diétának is megfelel. Laktóz-, glutén- és cukormentes. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |