Tutireceptek.hu fejléc

Almás, datolyás, ricottás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt
fél teáskanál sütőpor
60 gramm Rama
fél bögre cukor
1/3 bögre jéghideg víz
Az almás-datolyás rátéthez

400 g lecsöpögtetett almabefőtt
1/3 bögre friss, vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya
500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt
fél bögre sovány tej
2 lágyan felvert tojás
1 evőkanál brandy

Elkészítés:
Elkészítés

Tegyük a Ramát és a lisztet egy turmixgépbe, és keverjük addig, amíg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. Adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felültre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba, és tegyük 20 percre a fagyasztóba. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es négyzet alakú tortaformába. Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a ricotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, amíg egynemű masszát kapunk. Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük 1 órát, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni, tálalás előtt kockákra szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puffasztott rizs szelet » Rumos, diós, kávés szelet » Rilon szelet » Smunciszelet
» Zita szelet » Pudingos-almás kocka » Capuccinós szelet » Mandula-szelet
» Csoda szelet sütés nélkül » Diós-almás céklasaláta » Néger szelet » Almás-fahéjas süti
» Zserbó szelet másképp » Tejfölös hússzeletek » Borsós natúrszelet » Gesztenyés szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.