| Almafánk, Fititől receptSütemények, édességek Hozzávalók: 80 dkg megtisztított alma, 25 – 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 db tojás, 2 evőkanál kristálycukor, fél mokkáskanál őrölt fahéj, olaj Elkészítés: Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a tojásokat. A liszttel elkevert sütőport kisebb adagokban keverjük hozzá attól függően, hogy mennyire leves az almánk. Az állaga olyan legyen, hogy két kanállal tudjunk belőle galuskákat formázni. Bő, forró olajban süssük ki ( kb. 180 fokon ), közben forgassuk meg őket, addig amíg mindkét oldaluk szép barnára nem sül. Papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat. A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |