| Alessandro kedvenc rizses lecsója receptEgytálételek Hozzávalók: 1-1,5 kg paprika 3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg) 2 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 db csípős hegyes zöldpaprika, 2 db közepes paradicsom (én nem szeretem a sok paradicsomot a lecsóban) 10 dkg száraz rizs, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kacsazsír, vagy libazsír, vagy sertészsír, 10-15 dkg főzőkolbász vagy 1 pár virsli, 1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat), 1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat), 1 púpozott teáskanál ételízesítő, ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors, kevés őrölt kömény, esetleg kevés bazsalikom vagy oregano (lehet kísérletezni, ki hogy szereti) Elkészítés: A zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom. Ezután a megtisztított és felaprított vöröshagymákat a pirított szalonnán kb. 5-6 percig párolom. Hozzáadom a megtisztított és felszelt paprikát és a paradicsomokat, a töpörtyűkrémet, a szójaszószt és az összes fűszert, kivéve az őrölt pirospaprikát. Óvatosan elkeverem, majd fedő alatt közepes lángon kb. 10-15 percig sütöm. Ezután hozzáadom a rizst, a felszelt kolbászt vagy virslit, és az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm 3-4 dl vízzel és fedő alatt a legkisebb lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütöm (párolom). Közben nem nagyon szabad kevergetni, legfeljebb csak a lábost forgatni, rázogatni. Akkor van kész, ha a rizs felszívta az összes vizet. Leveszem a kész lecsót a tűzről és fedő alatt még kb. 5-10 percig pihentetem. Tanácsok: Igazi nyári egytálétel amiből szinte soha sem marad. :) Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |