| Alessandro isteni csirkemájasa receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 40-50 dkg friss csirkemáj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1,5-2 dl étolaj, 5 dkg vaj, ízlés szerint só (de legalább 2 teáskanálnyi), fekete v. színes őrölt bors (legalább 1 teáskanálnyi), 2 teáskanálnyi morzsolt szárított majoránna Elkészítés: Egy közepes lábasba beleöntöm az étolajat, majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat is beleteszem, megsózom, majd kb. 6-7 perc alatt világosbarnára sütöm. Ezt követően teszem bele a megtisztított egész darab csirkemájakat, a felaprított fokhagymát és a többi fűszert. Közepes lángon összesen kb. 8 perc alatt sül meg a máj, de közben néha fakanállal meg kell forgatni őket. Ezután leveszem a lábast a hőforrásról, és kb. 8-10 perc hűlés után leöntöm róla az olajat, amit elteszek és pl. paprikás krumplihoz vagy pörköltalaphoz használok majd fel. Az olajtól leöntött májas hagymás masszát beleteszem a robotgép késes aprítójába, hozzáadom a szobameleg vajat, majd az egészet géppel pépesre darálom egy-két perc alatt. Közben lehet még utána fűszerezni ízlésünknek megfelelően. Ha elkészült egy zárható műanyagdobozkába rakom az egészet és mehet a hűtőszekrénybe. Én megvajazott kenyérre vagy kiflire téve szeretem a leginkább ezt az isteni csirkemájast. Tanácsok: Össze sem lehet hasonlítani a kész májasokkal, mert ebben legalább tudjuk, hogy mi van, a kész májasokkal ellentétben. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |