| A legegyszerűbb túrós "pogácsa" receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: - 25 dkg túró - 25 dkg margarin - 25 dkg liszt - só ízlés szerint - 1 tojás a kenéshez - sajt a szóráshoz Elkészítés: Megsózzuk a lisztet, elmorzsoljuk benne a margarint majd pedig hozzádolgozzuk a túrót. A tökéletesség érdekében ha van rá módunk, pihentessük egy napot a hűtőben (de enélkül is kiváló). A tésztát nem túl vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal (ha nem érzed elég sósnak az anyagot, még itt lehet sózni a tetejére!). Én nem pogácsa szaggatózom, hanem egyszerűen derelye (vagy pizza) vágóval csíkokra vágom. Így lesz belőle túrós-sajtos-rúd. Aranysárgára sütve isteni és nagyon gyorsan fogy! A receptet beküldte: matyi78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |