| Zabos sajtos ropogós (paleo) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 5 ek oliva olaj 150g zabpehely 175g sajt (pl cheddar) 1 felvert tojás 2 ek friss, aprított rozmaring 1 tk chili só, bors Elkészítés: Dolgozzuk össze a hozzávalókat. Egy morzsás, de ragadós tésztát kapunk. Legalább gáztepsi méretben süssük. Ezt kenjük meg vajjal, majd erre tegyük a sütőpapírt, hogy a papír ne csúszkáljon. Tegyük rá a tésztát és a kezünkkel egyszerűen nyomkodjuk rá. Kb 3-4 mm vastaggra nyomkodjuk szét. Ha valahol vastagabb lesz, ott nem lesz ropogód, hanem puha. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 percig süssük. Akkor jó, ha már nem habzik a teteje. Ezt látni fogod. Tanácsok: Én zablisztből is készítettem. A fűszerezéshez én Jamie Oliver Smoky chilit használok. Isteni így, de rozmaringgal is tuti:) Csináltam már nagyobb mennyiséget, mint a recept, ekkor 1 tojást és egy reszelt almát használtam "ragasztónak" Így is nagyon szupi lett az álaga. Ha van keksznyomód azzal is meg tudod csinálni. Ha nincs, akkor a ha kész egyszerűen csak tördeld nagyobb darabokra a "kekszet" A receptet beküldte: adrienn122 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |