Tutireceptek.hu fejléc

Tengerészváró leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 db debreceni kolbász,
35 dkg csülök,
só,
ételízesítő,
2 db burgonya,
1 db póréhagyma,
1 db vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
1 csokor petrezselyem zöld,
25 dkg zeller,
50 dkg feles borsó.

Elkészítés:
A megmosott feles borsót 2 liter vízben felteszem főni, és a kockákra vágott hússal együtt félig megpárolom.
Hozzáadom a mokkacukor nagyságúra felaprított zöldségeket meg az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sóval és ételízesítővel fűszerezem.
Olyan sűrű legyen a leves, hogy a fakanál megálljon benne.
Egyenletes, lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
Ha szükséges, közben pótolom a vizet.
Legvégül teszem hozzá a kockákra vágott debrecenit, és most már pár perc alatt az egészet készre főzöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúhúsos-bableves » Krémes póréleves » Fokhagymakrémleves » Friss gombaleves
» Kelkáposzta leves gazdagon » Kínai malacleves » Bárányleves » Sóskaleves
» Birsalma krémleves » Hideg vilmoskörteleves » Zöldségleves húsgombóccal » Csokis kukorica leves
» Frankfurti káposztaleves » Habart burgonya leves » Tejszínes-tárkony leves » Bugonyaleves csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.