Tutireceptek.hu fejléc

Sült gomba tojással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 tojás,
4 nagy sampinyon,
60 g vaj,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál reszelt parmezán,
8 evőkanál paradicsomszósz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (7-es fokozat). Egy kivajazott tűzálló tálba tegyük a gombafejeket, locsoljuk meg olívaolajjal. 4 kis sütőformát vajazzunk ki, szórjuk be a parmezánnal elkevert zsemlemorzsával. Egy tűzálló tálban forraljunk a sütőben 2,5 cm vizet, minden formába üssünk egy tojást és tegyük a vízfürdőbe 12-15 percre. Süssük meg a gombát is. Ha kész, itassuk le, tegyük tálra. Óvatosan szedjük ki a tojásokat a formából, tegyünk minden gombafejre egyet. Sózzuk és borsozzuk. Öntsük le a forró paradicsomszósszal.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúróval tőttőtt gomba » Gombaragu krumplilepényen » Gombás fasírtpogácsa » Gombás mártás húsokhoz
» Gombamártás tejszínnel » Töltött gomba "Vera módra" » Korhelyleves gombával » Kifordított gombás hús
» Gombás csirkeszárny » Gombával rakott cukkini » Tejszínes-gombás karfiol » Gombás, tükörtojásos tarja
» Gombavagdalt » Gombaleves cérnametélttel » Gombás szoljanka » Gombás-paprikás rizstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.