Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szoljanka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg fejes káposzta
25 dkg gomba
10 dkg savanyú uborka
5 dkg paradicsompüré
2 dl tejföl
10 dkg vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 dkg zsemlemorzsa
1 db babérlevél
édesítőszer


Elkészítés:
A legyalult káposztát megsózzuk, és az olajon a felszeletelt hagymával együtt megpároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, pár csepp édesítőszert.

A szeletekre vágott gombát megfőzzük. Amikor az kész, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát.

Egy tűzálló tálba beletesszük a káposztakeverék felét, ráöntjük a gombát, betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejét megtejfölözzük, zsemlemorzsával meghintjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás cannelloni » Gombás felfújt » Hagymás-gombás csirkemáj » Gombás libamáj
» Gombás vaddisznóragu » Gombás pulykamell » Gombás karfiol-tál » Tepsis gombás marhahús
» Gombás-csirkés batyu » Sonkás vagy gombás batyu » Gombás kínai kel » Gombás sonkatekercs
» Gombás-cukkinis fasírt » Tejszínes-gombás penne » Gombás csirkecomb » Húsos-gombás cserépedény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.