Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
2 dkg liszt

1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor

Elkészítés:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.


A receptet beküldte: graywolf


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes - savanyú sertéssült » Nyári savanyúság télire » Savanyúkáposzta leves 2. » Savanyú leves
» Savanyú malacleves » Édes-savanyú csirkemell » Savanyú leves velővel » Krumplifőzelék
» Savanyú káposzta lencsével » Kínai erős-savanyú leves » Savanyú káposzta leves » Savanyú máj
» Savanyú tojás melegen » Savanyú káposzta párolva » Savanyú káposzta bulgurral » Savanyú sertésszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.