| Édes-savanyú csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirke- vagy pulykamellfilé 2 db kaliforniai paprika (piros és zöld) 2 db paradicsom 25 dkg felkockázott ananász 2 db sárgarépa 2 közepes fej vörös- vagy lilahagyma 2 gerezd fokhagyma kevés sűrített paradicsom Worcester szósz sötétebb szója szósz olaj 1 evőanál akácméz (esetleg nem túl aromásvirágméz) 2 evőkanál alma- vagy fehérborecet frissen őrölt bors tengeri só ízlés szerint darált csípős paprikakrém Elkészítés: Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadjuk a felnegyedelt és a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét. Lefedve, közepes-alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük. Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a hosszúszemű rizs, borssal ízesítve. Tanácsok: Gyomorkímélő. Pikáns de nem fűszeres. Könnyű vacsora vagy kitűnő ebéd. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |