Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
2 db kaliforniai paprika (piros és zöld)
2 db paradicsom
25 dkg felkockázott ananász
2 db sárgarépa
2 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés sűrített paradicsom
Worcester szósz
sötétebb szója szósz
olaj
1 evőanál akácméz (esetleg nem túl aromásvirágméz)
2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
frissen őrölt bors
tengeri só
ízlés szerint darált csípős paprikakrém

Elkészítés:
Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadjuk a felnegyedelt és a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét. Lefedve, közepes-alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük.
Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a hosszúszemű rizs, borssal ízesítve.

Tanácsok:
Gyomorkímélő. Pikáns de nem fűszeres. Könnyű vacsora vagy kitűnő ebéd.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell görögösen » Diós csirkemell egyszerűen » Édes-savanyú hússaláta » Nyárson sült csirkemell
» Rakott csirkemell » Kefires csirkemell » Édes-savanyú burgonya » Mustáros csirkemellcsíkok
» Kelkáposztás csirkemell » Sörben párolt csirkemell » Nosztalgia csirkemell » Csirkemell zöldséggel
» Egyszerű csirkemell » Sajtos rántott csirkemell » Mexikói csirkemell » Gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.