Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposzta bulgurral recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg lángolt kolbász
30 dkg sertés- v. pulykahús
1 csésze bulgur
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika


Elkészítés:
A savanyú káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, feldaraboljuk.
A hagymát és a kétféle szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára, a húst kockára vágjuk.
A kétféle szalonnát félig megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, s amikor megdinsztelődött, beleszórjuk a bulgurt. Pár percig kevergetjük, majd átforgatjuk a többi hozzávalóval. Felöntjük 3 csésze vízzel, fűszerezzük, - szükség szerint sózva készre főzzük.

Tanácsok:
Bulgur helyett készíthetjük rizzsel vagy hajdinával.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás tészta » Toroskáposzta » Gesztenyés káposztaleves » Savanyú tojás melegen
» Galyasági káposztás hús » Édes - savanyú sertéssült » Kelkáposzta fasírt » Alföldi káposztás csülök
» Céklás savanyú káposzta » Savanyú-édes leves » Gombás savanyu tokány » Hordós savanyúság
» Édes-savanyú kacsamell » Gomba savanyúság » Savanyúleves káposztával » Sültcéklás savanyúkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.