| Savanyú káposzta leves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 20 dkg füstölt kolbász 10 dkg füstölt szalonna 1 késhegynyi őrölt bors 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál liszt só 3 evőkanál tejföl Elkészítés: A káposztát felvagdaljuk és a szeletekre vágott kolbásszal 1,5 liter vízben só, őrölt bors hozzáadásával megfőzzük. A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát felkockázva hozzáadjuk, - megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, végül a pirospaprikával és berántjuk vele a levest. A tűzről levéve elkeverjük a tejföllel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |