Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiol felfújt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
30 dkg krémsajt
5 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 ek zsemlemorzsa
3 dkg vaj
szerecsendió
fehér bors


Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedve beledobjuk a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A krémsajtot elkeverjük a tojásokkal és a sajttal, ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót adunk a masszához. A kivajazott formába beletesszük a zsemlemorzsát, a karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejére vajdarabokat teszünk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a massza megdermed.

Tanácsok:
Az ízesített krémsajtokkal fenséges variációk érhetők el.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos zellerkrém » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Baconos-sajtos csirke » Karfiol hústakaró alatt
» Citrom felfújt » Medvehagymás-sajtos kifli » Sajtos pite » Kefíres-sajtos saláta
» Fokhagymas-sajtos burgonya » Sajtos karfiolleves » Rakott-sajtos csirkemell » Sajtos rétes - tyropita
» Sajtos hús » Sajtos tejfölös csirke » Sajtos bogyó » Sajtos-sonkás rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.