Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol hústakaró alatt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
35 dkg darálthús
2 tojás
2 evőkanál só
1 fej vöröshagyma megreszelve
1/4 teáskanál fehérbors
2 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió

Elkészítés:
Kifőzzük a karfiolt sós vízben. Mikor negfőtt a torzsáját óvatosan kivágjuk. A vagdalthúst összekeverjük a tojással, hagymával és 1,25 dl vízzel gyúrjuk simára. Majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük. Vajazzuk ki a jénai tálat, tegyük bele az egész karfiolt, a hússal borítsuk be. Sütőben 200 fokon 50 percig süssük. Sütés közben lehet vajjal kenegetni.

Tanácsok:
4 személy részére.
Egy adag 330 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 75 perc
Kalóriatartalom: 1320 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Prézlis karfiol » Karfiol vastagmártással » Füstölt sajtos karfiol » Öntött karfiol
» Karfiol-póréhagyma püré » Karfiolfőzelék » Sült karfiol sajtmártással » Karfiolpüré-leves
» Karfiol rántva » Karfiol fóliába sütve » Karfiol fasírozott » Sonkás karfiolleves
» Paradicsomos karfiol » Karfiolos egytálétel » Karfiol sonkahabbal » Gomba karfiollal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.