Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos tejfölös csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé (vagy csirkecomb)
2-3 fel vöröshagyma
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

bors
pirospaprika
liszt

Elkészítés:
Ezt az ételt ajánlatos cserépedényben (Római tál) készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe fektetjük. Ezt teljesen befedjük a karikákra vágott (ízlés szerint sózott) vöröshagymával. Ezután meglocsoljuk a tejföllel és a sajtot ráreszeljük. Én szoktam rá bacont is tenni, különleges ízt ad neki. Sütőbe tesszük. 1 óráig fedő alatt pároljuk, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük. Köretként főtt krumpli illik hozzá.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görögös csirkemell » Fóliás csirkeszárnyak » Zöldborsós csirkeragu » Tejfölös csülökpaprikás
» Finom sajtosrúd » Tejfölös zöldbab leves » Tejfölös karfiolleves » Csirke
» Csirkehúsos torta » Borsos csirke sütőben » Rokfortos-csirkés spagetti » Tejfölös karalábéleves
» Csirkemáj » Mézes-fahéjas csirke » Tepsis csirkeragu » Miniszteri sajtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.