Tutireceptek.hu fejléc

Rántott zöldségfélék recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 fő részére kb 0.5 kg zöldség
5-6 dkg liszt
2 tojás

Elkészítés:
Elkészítés:
Karfiol: félig főzzük meg enyhén sós vízben, szedjük ki lecsorogjon.
Tök: zsengét szeleteljük, sózzuk, idõsebbet hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük sózzuk.
Padlizsán: vékonyan hámozzuk, szeleteljük, sózzuk.
Alma: hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük.

A zöldségeket a lisztben, tojásban megforgatjuk, forró olajban kisütjük.
A panírozás a hagyományos módon is készülhet: liszt, tojás, prézli.
A tányérra tegyünk két réteg papírszalvétát, és arra szedjük ki az olajból a megsült szeleteket. A papírszalvéta a szeletekből az olajat magába szívja.
Rizskörtettel, burgonyakörettel tálajuk.

A párizsiasan vagy rántva készült zöldségek nagyon ízletesek, de nem kalória és szénhidrátszegények. Rizs vagy burgonya körettel csak azok fogyasszák, akiknek 70-80 g szénhidrát tartalmú étkezésre van lehetőségük. A többiek , szerintem egyék önálló ételként, a panír legyen a köret helyett számítva.

Tanácsok:
Energia tartalom: kb. 380 kcal
Szénhidrát: kb. 30 g, hagyományosan panírozva kb. 40-45 g


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott tejbegríz » Rántott tükörtojás » Rántott csirkeszív » Hamis rántotta
» Rántott paradicsom » Rántott sertésmáj » Dupla rántott sajt » Rántott harcsa
» Rántott kacsamell chipsben » Rántott karaj tepsiben » Mandulás rántott cukkini » Töltött rántott cukkini
» Fogyis rántott hus » Rukkolás-baconos rántotta » Juli rántott husija » Makói rántott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.