Tutireceptek.hu fejléc

Puha mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 egész tojás
65 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg margarin
Máz:
1 tojásfehérje kikeverve
13 dkg porcukorral

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem.

Tanácsok:
Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács likőr » Mézeskalács - a' la Hugi » Hagyományos mézeskalács » Mézeskalácsos tojáslikőr
» Mézeskalács (Kata-féle) » Gyors és puha mézeskalács » Egyszerű mézeskalács » Puha Update1 mézeskalács
» Boszorkányos mézeskalács » Osztrák mézeskalácstorta » Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalácspuding
» Mézeskalács.... » Pöti mézeskalácsa » Azonnal ehető mézeskalács » Betty mézeskalácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.