Tutireceptek.hu fejléc

Puha Update1 mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
450-500 g lisztkeverék (50% U1 liszt+50% sima)
100 g vaj
2-3 ek méz
140 g por alapú édesítő
1 csapott ek szódabikarbóna
1 kk (max. 10%-os) ecet
2 egész tojás
2 ek tejföl
1-1 kk őrölt fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:
1. Egy edényben a mézet, az édesítőt, a vajat, a tojásokat gőz fölött állandó kevergetés közben besűritjük.
2. A szirupot a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekevjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a még meleg, de nem forró sziruphoz adjuk.
3. Hozzáöntjük a lisztkeveréket is, és egy-két kanál tejfölt, majd rugalmas tésztává gyúrjuk.
4. A tésztát szobahőmérsékleten 2-3 órán át állni hagyjuk.
5. A méz miatt lehet, hogy a tészta kissé képlékeny és nem túl könnyű bánni vele. (Célszerű sütőpapírt használni.)
6. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
7. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron pár perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Nem annyira könnyű nyújtani, mint egy rendes lisztből készült tésztát, de megéri vele bajlódni! :)
(Igaz, hogy a méz nem U1, de az a minimális mennyiség még nem tud kiváltani túl heves inzulinreakciót!)


A receptet beküldte: Zsuzzsanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fánk (Update1) » Mézeskalács muffin » Csokoládés mézeskalács » Boszorkányos mézeskalács
» Pöti mézeskalácsa » Tökös lecsó Update1 » Mézeskalács ízű joghurt » Osztrák mézeskalácstorta
» Hagyományos mézeskalács » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalácspuding » Azonnal ehető mézeskalács
» Túrógombóc (update1) » Mézeskalács (Kata-féle) » Mézeskalács 2 » Lángos (Update1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.