| Boszorkányos mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg méz, 5 dkg margarin, 4 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 csomag mézessütemény fűszer, 2 dkg szalakáli, 70 dkg finom liszt Elkészítés: 25 dkg mézet és 5 dkg margarint meglangyosítunk. Egy másik edénybe teszünk 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, egy csomag mézessütemény fűszerkeverék és 2 dkg szalakálit. Habverővel jól összedolgozzuk, majd beleöntjük a langyos mézbe. Újból összedolgozzuk. Belegyúrunk kézzel 70 dkg sima lisztet. Letakarva szobahőmérsékleten 1 napig pihentetjük. Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, megformázzuk, és sütőlemezre tesszük. Forró sütőben (200 fok, 4-5 perc) mogyoróbarnára sütjük. Tanácsok: Díszítő cukormáz Egy tojás fehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot teszünk, Hogy összekavarva igen sűrű anyagot kapjunk. Habverővel nem szabad verni! Kanállal kis nejlonzacskóba rakjuk. A zacskó sarkára kicsi lukat vágunk, és mint a ceruzával rajzolunk vele. A fehér máz színezhető pl. kakaóval. A receptet beküldte: Mia7302 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |