| Mogyorós árvácska korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 32dkg porcukor 1dl olaj 18dkg finomra darált mogyoró 24dkg rétesliszt 1/2zacskó sütőpor 2dkg finomliszt 2tojássárgája 2dkg kakaópor 1dl tej 1kocka Rama Margarin(25dkg) 10dkg étbevonó 5dkg fehér csokoládé a tepso kikenéséhez margarin és liszt Elkészítés: 1.A 6 tojássárgáját 24dkg porcukorral krémesre keverjük.Hozzáadjuk az olajat és beledolgozunk 1dl langyos vizet.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tojáskrémbe forgatjuk.A 8dkg darált mogyoróval és a sütőporral elvegyített lisztet a tojáskrémbe szitáljuk. 2.A tésztát margarinnal kikent,liszttel meghintett tepsibe simítjuk.Előmelegített sötőben,180 fokon,kb.20percig sütjük, majd liszttel meghintett konyharuhára borítva kihűtjük. 3.A maradék porcukrot a liszttel,a tojássárgákkal,a kakaóporral és a tejjel forró vízfürdőben kikverjük.A krémet kevergetve kissé kihűtjük majd beledolgozzuk a feldarabolt Rama Margarint. 4.A kihűlt tésztalapokból 30korongot szúrunk ki és keresztben mindegyiket félbevágjuk.A krém felével a korongokat kettesével összeragasztjuk.A többi krémmel a korongok oldalátmegkenjük,majd mogyoróval megszórjuk. 5.Az étbevonót és a fehér csokoládét külön-külön megolvasztjuk.A sütemények tetejét a bevonóval megkenjük.Spirálisan rácsorgatjuk a fehér csokoládét,és hurkapálcikával virág alakúra húzzuk.Száradni hagyjuk. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |