| Kürtös kalács (otthon készítve) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 dl tej 1 cs. vaníliás cukor 3 dkg élesztő 50 dkg liszt egy csipet só 2 tojás 10 dkg olvasztott margarin 2 ek. cukor reszelt citromhéj A kenéshez, ízlés szerint: kristály cukor, durvára tört dió, olvasztott vaj Elkészítés: A tésztához valókat összedogozzuk. 1 Előkészítek 2 db őzgerinc formát, a hátulját jól megvajazom. A tésztát duplájára kelesztjük. 2. A Kelt tésztát felébe vágom, és külön-külön hosszú csikokra sodrom. 3. Most az őzgerinc formákat összefogom, és szorosan rátekerem a tésztát spirál alakban, utánna a másikat. 4. A formákat erősen többször átforgatjuk hogy jól lelapuljon a tészta, mintha a nyújtófával dolgoznánk. 5. A két forma ahol összeér elvágjuk a tésztát, még egy kicsit rányomjuk a tésztát a formára (kézzel) vizzel kicsit megkenjük és kristály cukorral megszórjuk. 6. 200 fokon sütjük amíg szép piros lesz. 7. Félidőben, olvasztott vajjal locsoljuk meg és még egy kevés kristály cukrot szórjunk rá. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |