Tutireceptek.hu fejléc

Kürtős kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt,
2 tojás,
4 tojássárgája,
2 ek. porcukor + 2 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
csapott kávéskanál só,
5 dl tej,
12 ek. olvasztott vaj

Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, az olvasztott, vajat, 12 ek. porcukrot, 2 dkg cukorporral elkevert és kevés tejben, feloldott élesztőt, sót, tejet. Jól kidolgozott tésztát készítünk belőle, és kelni hagyjuk. Mikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára gömbölyűn rácsavarjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük, és közben olvasztott vajjal kenegetjük. Miután megsült, a parázs fölött cukorporral megszórjuk úgy, hogy a cukor lángot fogjon, és üvegessé váljék. Ekkor a sütőfáról a kürtőskalácsot szépen lehúzzuk.

Tanácsok:
Darált dió és cukor keverékében, vagy fahéjas cukorban, kókuszos cukorban is megforgathatjuk a forró kalácsot.

Ha cukor helyett fruktózt használsz, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják.


A receptet beküldte: edri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcskalács » Édesség maradék kalácsból » Különleges fonott kalács » Méteres kalács
» Puha mézeskalács II. » Almás rakott kalács » Pöti mézeskalácsa » Kalács U2
» Méteres fincsi kalács » Tojasos kalacs » Meggyes-mákos kalács » Kovászos kalács
» Mazsolás kalács 2 » Mézeskalács 100 db-os » Karácsonyi mézes kalács » Húsvéti kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.