Tutireceptek.hu fejléc

Kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
8 evőkanál cukor
2 kk. só
2 dl olaj
10dkg élesztő
6 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sóval, olajjal egy nagyobb tálba tesszük.Élesztőt felfutatjuk ha már szépen feljött hozzá öntöm a tálba lévőkhöz és jól bedagasztom. Mikor megkelt 4 részre osztjuk és külömböző töltelékkel megtöltjük.A tetejüket tojássárgájával megkenjük. 200 fokon 20 percig sütjük. Túróval és mazsolával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás kelt kalács » Mézeskalácspuding » Osztrák mézeskalácstorta » Kakaós tekercs (kalács)
» Uzsonnakrémek kalácshoz » Hamis mézeskalács » Fahéjas fonott kalács » Mákos kalács
» Fonott kalács(Kata-féle) » Solymosi kalács » Métereskalács » Mézeskalács 2
» Kakaós fonottkalács » Banános kalács » Kulcsos kalács » Almás-diós-fahéjas kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.