Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csirkemell csíkok mikróban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell filé
3 evőkanál szójaszósz
1 dl száraz fehér bor
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1,5 evőkanál keményítő
1 kis fej hagyma szeletelve
15 dkg gomba szeletelve
10 dkg zöldborsó
1 paradicsom lehéjazva, négyfelé vágva

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és 2-3 literes edénybe tesszük. Egy kisebb edényben összekeverjük a szójaszószt, a bort és a gyömbért. Ráöntjük a csirkére, szorosan lefedjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
A szószt leöntjük a csirkéről egy edénybe. Hozzáadunk 1 evőkanál vizet, belekeverjük a keményítőt.
A hagymát és a gombát a csirkéhez adjuk. A szószt, a zöldborsót és a paradicsomot a csirkéhez keverjük. Szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Összekeverjük és újabb 5 percig lefedve pároljuk.

Tanácsok:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.

A kínai húsételek mellé mindig rizst tálalunk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkemell » Kínai husi angol zellerrel » Baconos csirkemell » Banános csirkemell
» Gombás csirkemell » Mézes csirkemell » Start piskóta -mikróban » Epres csirkemell rolád
» Zöldbabos csirkemell » Tejszínes csirkemell » Kínai egytálétel » Bakonyi csirkemell
» Gombás csirkemellfilé » Lecsós csirkemell egytál » Töltött csirkemelltekercs » Főtt csirkemell fűszeresen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.