Tutireceptek.hu fejléc

Karaláb főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 fej karaláb, kb fél liter tej, 1 evőkanál liszt, só, cukor, 0,5 dl olaj

Elkészítés:
A karalábokat megpucoljuk és sajtreszelőn lereszeljük. Az olajon megdínszteljük, sózzuk. Ha kezd üveges lenni akkor rászórjuk a lisztet és lassan öntünk rá egy kevés tejet. Folytonosan kevergetés mellett annyi tejet adunk még hozzá amennyit a liszt felvesz. Puhára fözzük és cukrozzuk

Tanácsok:
Én jó édesen szeretem, szerintem úgy az igazi. Sült oldalshoz, vagy bármilyen húshoz kiválló.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös karalábé. » Karalábé töltve » Zöldborsófőzelék diétásan » Fejessaláta-főzelék
» Karalábégaluska » Céklafőzelék csirkemellel » Karalábé leves » Kapros patisszonfőzelék
» Kelbimbófőzelék » Endívia főzelék » Gombával rakott karalábé » Tárkonyos zellerfőzelék
» Sárgaborsó-főzelék » Joghurtos brokkoli főzelék » Retek és karalábéturmix » Tejfölös karalábé leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.