Tutireceptek.hu fejléc

Kapros zúzaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5kg pulykazúza,
250 g gomba,
50 g borsó,
1 fej vöröshagyma,
répa,
zöldség,
zeller,
marék tarhonya,
200 ml főzőtejszín,
só,
bors,
kapor,
petrezselyem.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, a pulykazúzát megmossuk, felszeleteljük, fazékba tesszük és felengedjük vízzel. 1 órán át fedő alatt főzzük. Beltesszük a zellert, csokor összekötözött petrezselymet, felkarikázott répát, zöldséget, sót, egész borsot adunk hozzá, majd még 1 órán át főzzük. A megmosott gombát negyedekre vágjuk, a borsót, a marék tarhonyát és az összevágott kaprot is a levesbe tesszük. Így még kb fél órán át főzzük, majd felöntjük a tejszínnel, ha híg, kevés liszttel sűríthetjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zúzaleves » Kapros párolt zöldborsó » Nyári kapros saláta » Kapros túrókrém
» Kapros túróslepény » Kapros csirkeragu-leves » Omlós kapros-túrós kiflik » Kapros újburgonya
» Kapros cukkinfőzelék » Kapros-túrós cukkinileves » Kapros pulykamell » Fokhagymás kapros krémsajt
» Patisszon kaprosan » Kapros erdei gomba » Kapros cukkiniropogós » Tökfőzelék kaprosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.