Tutireceptek.hu fejléc

Háromszéki pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej

Elkészítés:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős pogácsa 2 » Töltött sajtos pogácsa » Gombás rizspogácsa » Sajtos pogácsa
» Fűszeres pogácsa » Ízes juhtúrós pogácsa » Káposztás pogácsa » Hűtőben kelt pogácsa
» Kelt túrós pogácsa » Szakállas pogácsa » Tejfölös pogácsa » Mézespogácsa
» Kedvenc sajtos pogácsám » Joghurtos pogácsa 2 » Nagymamám cukros pogácsája » Erdélyi tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.