Tutireceptek.hu fejléc

Gombás bab recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy paradicsom
30 dkg főtt /vagy konzerv/ bab
15 dkg gomba /vagy 1 konzerv gomba/
olíva olaj
2 evőkanál gyengébb ecet
petrezselyemzöld aprítva
1 teáskanál rozmaring aprítva

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk,vékonyra felszeleteljük.
A megmosott paradicsomot szeletekre vágjuk.
A babot lecsepegtetjük a levétől,ha a gomba konzerv,akkor azt is.
Ha friss gombát használunk,akkor megtisztítjuk,és felszeleteljük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat,beletesszük a hagymát,kicsit megpirítjuk.Hozzáöntjük a gombát,a paradicsom szeleteket,azzal is összesütjük.
Hozzátesszük a babot is,sózzuk,borsozzuk,meglocsoljuk az ecettel,rászórjuk a rozmaringot és a petrezselymet.
Kicsit még sütjük,és hagyjuk kihülni.

Tanácsok:
Egymagában is,vagy natúrszelettel, rántott és sült húsokkal is nagyon finom.

Lehet enni főtt tojással,vagy virslit is karikázhatunk bele.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás pulykamell » Gombás csomagok » Szerb gombás zakuszka » Gombás töltött tök
» Rókagombás csirkemell » Gombás-orsó » Őrségi gombás flekken » Gombás szelet
» Gombás harcsapaprikás » Gombás vagdalt » Juhtúrós gombasaláta » Gombás - sajtos pulykamell
» Gombás töltött csirke » Gombás karfiol-tál » Gombás csirkemájragu » Rizottó gombásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.