Tutireceptek.hu fejléc

Galuska (nokedli, nokli) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 db tojás,
2 evőkanál olaj,
só.

Elkészítés:
Mély keverőtálba szitálom a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe ütöm a tojásokat, sózom és eldolgozom, majd időnként kevés vizet hozzáadva galuskatésztává dolgozom.
Fél órai pihentetés után vizezett vágódeszkára teszem és onnét késsel lobogó sós vízbe szaggatom.
Galuskaszaggatóval, vagy nokedliszaggatóval is szaggatható - ekkor apró galuskákat kapunk.
A galuskákat a vízben megkeverem, így nem fognak összeragadni.
Az újbóli forrást követő 1-2 perc után szűrőkanállal kiemelem, lecsurgatom, forró vízzel leöblítem, majd olajba forgatom.
Forró tálban tálalom.

Tanácsok:
A galuska Magyarországon kedvelt körete a pörköltféléknek, a paprikásoknak, illetve a tokányféléknek.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Új Nokedlis lecsó » Tejfölöskarfiol galuskával » Hagymás nokedli » Hagymás sajtos galuska
» Aranygaluska tejsodóval » Daragaluska/grízgaluska/ » Update somlói galuska » Spenótos nokedli
» Nokedli (Update 1) » Somlói galuska másként » Alföldi májgaluska leves » Juhtúrós galuska
» Rozalia nokedli » Csontleves daragaluskával » Rakott galuska » Spenótos-sonkás nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.