Tutireceptek.hu fejléc

Update somlói galuska recept

Kategória:


Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek zabkorpa
- fél csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Sziruphoz:
- 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja
- édesítő ízlés szerint
- 2 dl víz
- mazsola
Krémhez:
- 25 dkg light mascarpone
- édesítő ízlés szerint
- darált dió
Öntethez
- 7 dl zsírszegény tej
- 1 csokoládés pudingpor
- édesítő ízlés szerint
Tálaláshoz hulala vagy más nem cukrozott növényi tejszínhab.

Elkészítés:
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. 4 tojás sárgáját édesítővel nagyon sokáig vertem, míg szép habos és majdnem fehér lett. Felvertem keményre a fehérjét. Nagyon óvatosan összeforgattam a kettőt, majd még óvatosabban belekevertem a zabkorpát és a sütőport. Ezt gyorsan bele kell önteni a vajazott lisztezett tortaformába vagy tepsibe, mert különben leülepszik a zabkorpa és azonnal be a sütőbe. 15 percig semmiképp se nyisd ki a sütőt, de amúgy összesen 25 percig sütöttem és csak miután teljesen kihűlt vettem ki a formából.
Kettévágtam, meglocsoltam az alaposan összeforralt leszűrt "sziruppal", édesítős light mascarponét és diót tettem közé. Teteje rá, megint a szirup, és nyakon öntöttem a csoki pudingból készült öntettel.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: vakri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A tökéletes daragaluska » Szárnyasgaluska leves » Lángos muffin (Update 1) » Somlói galuska másként
» Update 1 Zabos palacsinta » Kefíres süti (update 2) » Fokhagymás tarja Update1 » Hamis somlói ünnepek után
» Galuska-levesbetét » Update 1 Bögrés-meggyes » Grizgaluska leves » Reform süti (update 2)
» Zöldborsóleves galuskával » Csokis keksz (update 2) » Update1 rakott padlizsán » Aranygaluska tejsodóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.