Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, kapros uborka recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 kg apró befőzőuborka,
6 nagy hagymaszelet,
6 kaporág,
6 kis piros chili,
6 hámozott fokhagymagerezd,
1 liter fehérborecet, vagy almaecet,
2 l víz,
10 dkg só.

Elkészítés:
Az uborkákat megmosom, megtisztítom és elosztom literes befőzőüvegekbe.
Mindegyik üvegbe egy hagymaszeletet, egy ág kaprot, egy chilit és egy gerezd fokhagymát teszek.
A vizet a sóval és az ecettel felfőzöm, a forró levet az uborkára öntöm és azonnal lezárom.
Kiváló hidegbüfés köret.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás máj » Koktéluborka olajbogyóval » Sült hal uborkaszósszal » Dobálos uborka
» Kapros céklakrémleves » Tökfőzelék kaprosan » Fokhagymás hal » Diós fokhagymás túrógolyó
» Fokhagymás bagett » Grúz diós uborkasaláta » Kapros tésztasaláta » Patisszon kaprosan
» Kapros-túrós galuska » Tejfölös uborkasaláta » Tejfölös kapros újburgonya » Kapros-túrós töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.