Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj pástétom recept

Kategória:
 Húsételek
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
0,5 (jó:-)fej vöröshagyma (közepes fele)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
1 mokkáskanálnyi majoranna
1 nagyobbacska alma (édeskés, pl. Gála)
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
só, mindenki szája íze szerint.

Elkészítés:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom.
Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majorannával, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom.
A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz, és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom.
Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

Tanácsok:
A máj és az alma levét nem feltétlenül kell teljesen elpárologtatni pirításkor, ha kicsi marad rajta, könnyebb lesz a mixelés.

Pirítóshoz nagyszerű! Én a kenyeret is magam sütöm, előnyben részesítve a teljeskiőrlésű (bio)liszteket.

Saját recept, így elnézést kérek, hogy nem tudok adatokkal szolgálni a tápanyagokat illetően.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Neske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres csirkemáj » Csirkemáj joghurtmártásban » Húsvéti pástétom » Almás csirkemájas serpenyő
» Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemájjal töltött gomba » Halacskás halpástétom » Csirkemáj másként
» Csirkemájjal töltött karaj » Halpástétom » Vadmáj pástétom » Csirkemájas Palacsinta
» Lyoni pástétomtekercs » Csirkemáj sült hagymával » Jászsági csirkemáj » Csirkemájas finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.