Tutireceptek.hu fejléc

Csirkegombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1-2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 db tojás, 1 csokor kapor, fél citrom reszelt héja és leve, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, kuktafazékban puhára fõzöm, majd levétõl leszûrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vagdalom. Ha kihûlt, összekeverem a felvert nyers tojással, a fûszerek felével és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálok a lágy masszából. Az átszûrt csirkelébe belerakom a maradék fûszert és a finomra vagdalt kaprot, majd felforralom, és beleteszem a gombócokat. Kis lángon addig forralom, amíg a gombóc a leves tetejére nem jön.

Tanácsok:
Izének kellemesen savanykásnak kell lennie, ha nem elég pikáns, még egy kevés citromlével ízesítem.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parasztos leves » Sitysuty leves szüretkor » Böjti burgonyaleves » Betyár leves
» Almaleves habgaluskával » Tyúkleves lábatlannal » Nyers eperleves (vegan) » Alföldi leves
» Hagyma leves » Erdélyi gulyásleves » Almás csirkeleves » Tejfölös sertésraguleves
» Zöldborsó leves » Csorbaleves egyszerüen » Kolbászleves 1. » Tokaji borleves mazsolával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.