Tutireceptek.hu fejléc

Betyárpaprikás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg birkahús
1 nagy fej hagyma
1 kk. pirospaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 ek. Olaj vagy zsír
2 dl tejföl
1 kk. liszt
1,5 dl száraz vörösbor


Elkészítés:
A birkahúst a faggyútól és a hártyáktól megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, szűrőkanálba téve leforrázzuk, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadunk egy kevés vizet és mérsékelt tűzön, fedő alatt addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szét nem fő. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a húst, a karikákra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, aláöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára elkeverjük a lisztet, hozzáöntjük a paprikáshoz és jól kiforraljuk. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás krumpli csoda » Csőben sült póré sonkával » Babos lecsó » Rakott gyümölcsös palacsinta
» Tárkonyos kocsonya » Az én töltöttkáposztám » Kapros-túrós galuska » Sajtos-sonkás burgonya
» Kapros-fokhagymás tarjasült » Veserizottó » Moldvai újburgonya » Sajtos-gombás rakott hús
» Balázska rakottas » Savanyú káposzta bulgurral » Fűszeres sajtos sonka » Pórés tepsis tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.