Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos kocsonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg sertéshús: köröm, farok, fül vegyesen
15-15 dkg fehér és sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
10 szem egész bors
4 szál (vagy 2-3 kávéskanál őrölt) tárkony
4 evőkanál reszelt torma
1 evőkanál tárkonyecet

Elkészítés:
Feltesszük a húst forrni s, amikor felforrt leszedjük a habját. Beletesszük a zöldségeket a lébe a fűszerekkel együtt. Amikor a zöldségek megfőttek, leszűrjük a levet. A kicsontozott húst tálkákba tesszük (zöldség is mehet mellé díszítésnek), s rámerjük a levet. Hűvös helyen dermesztjük.

Tanácsok:
Jön a tél, s az nem múlhat kocsonya nélkül. Legalábbis nálunk nem. :)


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke tárkonyos mártásban » Tárkonyos halleves » Tárkonyos borjúleves » Kocsonya borsodi módra
» Húsvéti tárkonyos bárány » Tárkonyos-mogyorós csirke » Tárkonyos malacleves » Tárkonyos zellerfőzelék
» Tárkonyos csirkeraguleves » Tárkonyos krumplileves » Nyúlkocsonya » Tárkonyos májragu
» Tárkonyos vitaminsaláta » Tárkonyos bárányleves » Tárkonyos zúzaragu leves » Tárkonyos raguleves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.