Tutireceptek.hu fejléc

Bagócaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó (bagóca),
2 db petrezselyemgyökér,
2 db sárgarépa,
30 dkg füstölt kolbász,
pirított, száraz kenyér.

Elkészítés:
Előző nap a száraz csicserborsó szemeket beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Másnap feltesszük a vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is beletesszük.
A kolbászt karikára vágva vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük.
Sózni nem nagyon kell, mert a kolbász sós.
Amikor megfőtt, száraz kenyérszeleteket vágunk bele.

Tanácsok:
Ha a kolbászt nagyobb darabokban tesszük a levesbe (10-15 cm), akkor azt a leves után tormával vagy savanyúsággal fogyaszthatjuk.
Igen finom, ha füstölt oldalast teszünk a levesbe, ugyanaz vonatkozik rá, mint a kolbászra.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvakrémleves habbal » Citromos mimóza » Fahéjas meggyleves » Nyári csirkeleves babbal
» Tejszínes aszaltszilva leves » Angol hagymaleves » Áfonyakrémleves » Hideg orosz tejfölleves
» Finom frankfurti leves » Gombaleves szárított gombából » Nyári zöldségleves 2 » Patiszon leves
» Őszibarack-krémleves 1 » Sajtos-fűszeres burgonya » Sütőtök krémleves Zoli mód » Paprikás krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.