Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,2 kg sárga paprika,
300 g húsos zellerszár,
3 fej gyöngyhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy kis darab csípős paprika,
egy evőkanál édes köménymag,
olaj,só

Elkészítés:
A fokhagymát és a gyöngyhagymákat nagyobb darabokra, a kicsumázott édes paprikát kis kockákra,a zeller szárát csíkokra vágjuk.
Egy lábasban négy evőkanál forró olajon pirítjuk egy kicsit a zöldségeket,majd felöntjük fél liter vízzel,sózzuk és lassú tűzön hagyjuk fél órát főni.Ezután kihűtjük és levével együtt összeturmixoljuk.Utána sózzuk,majd a krémet hűtőbe tesszük 2-3 órára.Kis leveses csészébe tálaljuk,tetejét meg kell hinteni édeskömény magjaival és finomra vágott csípős paprikával.
Ízesített pirítóssal kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgadinnye krémleves » Update brokkoli krémleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Avokádókrémleves
» Tejfölös csülökpaprikás » Nokedlis paprikáskrumpli » Burgonya krémleves » Málnakrémleves
» Gyors fokhagymakrémleves » Kelbimbó krémleves » Csicsóka krémleves » Újhagymakrémleves
» Kelkáposzta krémleves » Paprikás - cukkinis penne » Füstöltsajt - krémleves » Gombapaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.