Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-fűszeres burgonya recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg nyers burgonya reszelve
1 tojás
2 dl tej
10 dkg ementális sajt, vagy trappista sajt
1 kiskanál só
fél mokkásk. őrölt bors
késhegynyi szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma
vaj a tepsi kenéshez

Elkészítés:
Sajtos-fűszeres burgonya

Hozzávalók:

50 dkg nyers burgonya reszelve
1 tojás
2 dl tej
10 dkg ementális sajt, vagy trappista sajt
1 kiskanál só
fél mokkásk. őrölt bors
késhegynyi szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma
vaj a tepsi kenéshez

A tejet, a tojást, a fűszereket és a reszelt sajt 3/4 részét összekeverjük, belekeverjük a lereszelt nyers burgonyát, és kisebb, kivajazott tepsibe öntjük (akkora tepsi legyen, hogy legalább egy ujjnyi magas legyen a massza benne). Rászórjuk a megmaradt sajtot, és 55-60 percig sütjük 170 fokon. Ha nagyon pirulna, alufóliával fedjük le. Kockára vágva, húsok mellé köretként tálalható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Anyagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyas kremzli » Csirkés rakott burgonya » Ticinói burgonyás tál » Fűszeres burgonyahasábok
» Szalonnás burgonyasaláta » Zöldséges burgonya leves » Burgonyás-kolbászos omlett » Francia burgonya másképp
» Burgonyás lepény » Isteni burgonyás lángos » Ír Burgonyaleves » Burgonyafasírt
» Burgonyáskenyér » Currys burgonyaleves » Nápolyi burgonyaleves » Burgonyás bagett (6 db)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.