Tutireceptek.hu fejléc

Almás-tormás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db mellső csülök
20 dkg savanykás alma
20 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt ecetes torma
2 tojássárgája
1 dkg törött fehér bors
3 dkg só
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. A léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy ne essen szét.
Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.
Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Tanácsok:
Salátával tálaljuk.
Paleo étrendbe is illik.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros csülöksült » Bableves füstölt csülökkel » Fűszeres szarvascsülök » Csülök másképp
» Sertéscsülök pékné módra » Cipóban sült csülök II. » Gombás csülök » Elzászi füstölt csülök
» Tésztában sült csülök » Hirtelen csülök mikróban » Alföldi káposztás csülök » Káposztás csülökragu
» Préselt csülök húsvétra » Csülök pékné módon » Mustáros csülök » Csülök vadrizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.