Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb hátsó sertéscsülök ( kb. 120 dkg.),
20-25 dkg. gomba ( a legjobb a vegyes erdei ),
8 - 10 dkg. sertészsír,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
só, 2-3 dl. húsleves ( a legegyszewrűbb kockából),
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem.

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csülköt enyhén sós vízben feltesszük főni. Ez annyi legyen, amennyi ellepi. Majdnem teljesen puhára főzzük. Kivéve ha kissé meghűlt kicsontozzuk és tepsibe rakjuk, A közben felhevített forró zsírral leöntjük és mellérakjuk a felszeletelt gombát. A húst meghintjük az őrölt köménymaggal, borssal és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A visszamaradó zsírral húsleveses-tejfeles habarást készítübk, amit kivánt sűrűségűre besűrítünk. A húst adagokra vágjuk, mellé rendezzük a gombát, majd az egészet leöntjük a habarással. Főtt burgonyával, zöldborsó körtettel, esetleg párolt gombás rizzsel kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülök zöldségekkel » Gombás rakott káposzta » Gombás korhelyleves » Rizses-gombás sült csirke
» Csülök pörkölt bográcsban » Csülökfánk » Gombás töltött csirke » Fokhagymás csülökfalatkák
» Hamburgi gombasaláta » Gombaszószos szelet » Körtés csülök » Mézes csülök
» Gombás rakott karaj » Göngyölt gombás karaj: » Mustáros-gombás szelet » Csülök spékelve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.