| Zuppa inglese (ahogyan anyósom csinálja) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 l tej 4 tojás 4 evk. liszt 4 evk. cukor 1 vanília (ezt már én tettem hozzá) babapiskóta Al Chermes likőr (olasz likőr, süteményekhez használják) víz és cukor a likőr hígítására Elkészítés: A tejben elkeverem a cukrot, a vaníliát és a tojásokat, majd felteszem lassú tűzre. Amikor kezd langyosodni beleszórom a lisztet és csomómentesre kavarom, sűrűre főzöm. A likőrt felhígítom fele-fele arányban vízzel és cukrozom (ízlés szerint). A babapiskótákat megforgatom a likőrös folyadékban és egy mély tál aljára sorolom. A krémmel rétegezem. piskóta-krém-piskóta-krém Tanácsok: Érdemes egy nappal fogyasztás előtt készíteni és a hűtőben tartani, hogy a piskóta rendesen megpuhuljon. A receptet beküldte: Lilia24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |