| Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 receptHozzávalók: - 1 kg zöldborsó - 250 g joghurt (ez változtatható, hogy mennyire hígan/sűrűn szereti) - kevés só - ízlés szerint édesítő (én folyékony párti vagyok) Elkészítés: Igazából roppant egyszerű az elkészítés, a borsót enyhén sós vízben puhára főzöm, de ügyelek, hogy ne főzzem túl, mert elveszti a zsenge színét! Miután kellő puha a felét átmerem egy turmixgépbe, ahol az előre lecsöpögtetett (ez el is hagyható, de javasolt) joghurttal és az édesítővel simára zúzom. A maradék borsót is leszűröm, majd összekeverem a joghurtos masszával és kész is. Tanácsok: Nem mondom, hogy olyan lesz az íze, mint a rántásos fajtának, de ez is nagyon finom, főleg ha tudjuk, hogy fogyunk is tőle! :) Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 974 kcal Szénhidráttartalom: ~160 gramm Zsírtartalom: ~10 gramm A receptet beküldte: csudapipi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |