| Zellerrel készített paradicsomso lasagne receptEgytálételek Hozzávalók: 2 tojás annyi liszt, amennyit felvesz kevés víz A paradicsomos szószhoz: konzerv vagy üveges bolognai szósz, vagy házilag készített paradicsompüré oregánó bazsalikom kakukkfű rozmaring fokhagyma só bors A zellerszáras szószhoz: kb. 30 dkg zellerszár 1 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt kb. 2 dl tej szerecsendió só A tetejére: sajt sajt A tésztához: Elkészítés: A tésztához 2 tojásból, kevés vízből és annyi lisztből, amennyit mindez felvesz, kemény tésztát gyúrunk, és legalább 1 óráig pihentetjük. Ezután feldaraboljuk, és lisztezett felületen tepsi méretű lapokat nyújtunk belőle. A tésztalapokat hagyjuk kicsit megszáradni. Ha teljesen kiszárad, akkor összetörik, és nem lehet lapként megfőzni. Közben elkészítjük a kétféle mártást. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és megpároljuk rajta a felaprított zellerszárat. Ha valamennyire megpuhult a zellerszár, akkor meghintjük liszttel, aranyszínűre pirítjuk, majd apránként felöntjük tejjel. Megpróbáljuk csomómentesre keverni. Ha ezzel megvagyunk, akkor ízesítjük sóval és szerecsendióval. A paradicsomos szószhoz összefőzzük a bolti vagy házi bolognai (vagy paradicsom) szószt némi fokhagymával és fűszerekkel. A friss tésztát sós vízben laponként megfőzzük (max. 3 perc), és a tepsibe rétegezzük a szószokkal. Először egy lap tészta, rá egy réteg zellerszáras szósz, egy újabb tésztaréteg, majd a bolognai szósz, mindezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk, illetve amíg a tepsibe belefér. A tetejét meghintjük reszelt sajttal. 30-45 percig közepes lángon sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |