| Zabpelyhes Dzsuvecs "szerb étel" (Update1)saját recept receptHozzávalók: 35 dkg paradicsom 1 fej hagyma 25 dkg paprika 30 dkg csirke vagy pulyka hús 5-10 dkg zabpehely (igény szerint) 2 dl tejföl (12%) só örőlt bors Elkészítés: A paradicsomot, paprikát, hagymát karikákra vágjuk. ki olajozunk egy tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: hagyma,paradicsom,zabpehely,paprika,hús,paprika,zabpehely,paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhulnak meg az alapanyagok és így nyeri el a dzsuvecs különleges jó ízét. A rétegek között sózni és borsozni, és végül leöntjük a tejföllel, alufóliával levedve sütjük sütés kb:1 óra a végén a tetejét megpiritjuk. Tanácsok: - a kész étel 2 adag - zabpehely helyet használhatunk rizst - hús helyettesithető bármilyen disznó hússal - saját recept - Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: muffin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |